Béčko veze výhru z Mikulčic

Do Mikulčic jsme jeli, i když jako nováček ligy, v pozici favorita zápasu. Zní to drze, ale Mikulčice, kromě týmu A, hráčskou kvalitu na ligu asi nemají. Dlouhodobě nám jejich herna nevyhovuje, je tam zima obrovská tělocvična zhoršuje orientaci za stolem a zvuk dopadu míčku je hooodně jiný.

OKRESNÍ LIGA (5.10.2024)

Mikulčice „B“ – Kyjov „B“ 6:10


Kyjov : Honza Werner 3,5; Ruda Škoula 2,5; Petr Krakovič 2,5; Rosťa Moudrý 1,5

Mikulčice: Kotásková 2, Galetka 2, Stohr 2, Glos 0


Nicméně jsme začali dobře, vyhráli jsme obě čtyřhry, i když Honza/Rosťa, se trápila s dvojicí Glos/Galetka, naproti tomu Ruda/Petr lehce porazili dvojici Stohr/ Kotásková. Vedli jsme 0:2. Po první sérii dvouher byl stav 2:4. Petr prohrál překvapivě s Kristýnou, přestože mu chemie moc nevadí, já prohrál se Stohrem, na kterého historicky neumím. Honza a Ruda vyhráli s přehledem.

Pak přišly dvě velké překvapení, Petr prohrál s hodně lepšícím se Galetkou a já vyhrál nad Kristýnou. Kupodivu ji hodně vadil můj sendvič, přestože ona má podobný na obou stranách, možná dokonce jednu trávu.

Pak už zabrali naši matadoři, Honza s přehledem porazil Stohra a potvrdil vzrůstající formu ( kraj je kraj) a Petr následně Glose a Stohra, a to rozhodlo. V dalším zápase nastoupil Ruda ( čekající na operaci kyčle) a hned v prvním setu uklouzl na mokrém hadru a zranil se tak, že nešlo pokračovat. Popravdě jsme o něj měli velký strach, vypadalo to vážně, více než stokilový chlap ležel na podlaze a klepal se bolestí.

Nakonec vstal a po svých došel k autu. K našemu velkému překvapení udělal Martin Galetka opravdu až neuvěřitelné gesto a zápas proti Rudovi prohrál ( vzdal a napsal prohru). Byl to desátý bod, který celý zápas ukončil 6:10 pro Kyjov. Musím zdůraznit Galetkovo gesto, které převyšuje férovost a jakýkoliv výsledek. Martine, máš velké BRAVO a palec nahoru. Myslím, že jsem se s podobným gestem ještě nesetkal, fakt až neuvěřitelný. Díky mooooc !

Závislý zpravodaj Rosta Moudrý